„Polski rok obrzędowy i tradycyjne potrawy wigilijne i wielkanocne związane z Rupniowem i okolicą.”

Nauczyciel opiekun: Marta Stolarz-Zwierczyk

Cele projektu:

  1. Opracowanie zbioru przepisów tradycyjnych potraw wigilijnych i wielkanocnych wywodzących się z Rupniowa i okolicy.
  2. Poznanie tradycyjnych potraw świątecznych wigilijnych i wielkanocnych związanych z regionem w którym mieszkamy.
  3. Zespół uczniowski realizujący projekt:
    uczennice klasy II b: Aleksandra Matras, Edyta Czernek, Pietroń Martyna, Kinga Twaróg, Katarzyna Smorońska, Agnieszka Zapała

    Termin publicznej prezentacji (przedstawienia rezultatów) i oceny projektu: 22 grudnia 2014r.

    Plan realizacji projektu:

    Etapy realizacji (działania) Uczniowie odpowiedzialni Terminy realizacji Sposób udokumentowania realizacji
    Zgromadzenie informacji o tradycyjnych potrawach wigilijnych i wielkanocnych związanych z Rupniowem i okolicą. K. Twaróg
    E. Czernek
    29.09.2014 Zapiski rozmów z gospodyniami z KGW Rupniów
    Opracowanie zbioru przepisów tradycyjnych potraw świątecznych A.Matras
    K. Smorońska
    A. Zapała
    M.Pietroń
    17.11.2014 Forma prezentacji multimedialnej, broszura.
    Prezentacja efektów projektu dla gimnazjalistów (klasy I-II) K.Twaróg
    E. Czernek
    22.12.2014 Spotkanie,€“ zdjęcia, broszurka, płytka z prezentacją, gazetka ścienna.


    powrót na poprzednią stronę