„Polski rok obrzędowy i tradycyjne potrawy wigilijne i wielkanocne związane z Rupniowem i okolicą.”
Cele projektu:
Zespół uczniowski realizujący projekt:
uczennice klasy II b:
Aleksandra Matras, Edyta Czernek, Pietroń Martyna, Kinga Twaróg, Katarzyna Smorońska, Agnieszka Zapała
Termin publicznej prezentacji (przedstawienia rezultatów) i oceny projektu: 22 grudnia 2014r.
Plan realizacji projektu:
Etapy realizacji (działania) | Uczniowie odpowiedzialni | Terminy realizacji | Sposób udokumentowania realizacji |
Zgromadzenie informacji o tradycyjnych potrawach wigilijnych i wielkanocnych związanych z Rupniowem i okolicą. | K. Twaróg E. Czernek |
29.09.2014 | Zapiski rozmów z gospodyniami z KGW Rupniów |
Opracowanie zbioru przepisów tradycyjnych potraw świątecznych | A.Matras K. Smorońska A. Zapała M.Pietroń |
17.11.2014 | Forma prezentacji multimedialnej, broszura. |
Prezentacja efektów projektu dla gimnazjalistów (klasy I-II) | K.Twaróg E. Czernek |
22.12.2014 | Spotkanie, zdjęcia, broszurka, płytka z prezentacją, gazetka ścienna. |