„Jak zdrowo się odżywiać. Opracowanie zestawów żywieniowych dla przedszkolaka i ucznia gimnazjum.”

Nauczyciel opiekun: Marta Stolarz-Zwierczyk


Cele projektu:

  1. Opracowanie koncepcji zestawu posiłków zapewniających odpowiednią wartość kaloryczną dla dziecka w wieku przedszkolnym oraz ucznia gimnazjum.
  2. Nabycie umiejętności obliczania wartości energetycznej żywności.
  3. Uświadomienie uczniów o konieczności zdrowego odżywiania się zwłaszcza w wieku przedszkolnym i szkolnym.
  4. Zespół uczniowski realizujący projekt:
    uczennice klasy II a: Joanna Pietrzak, Agata Wilkoszewska, Mariola Kruczek, Izabela Kołodziej

    Termin publicznej prezentacji (przedstawienia rezultatów) i oceny projektu: 15-16 stycznia 2015r.

    Plan realizacji projektu:

    Etapy realizacji (działania) Uczniowie odpowiedzialni Terminy realizacji Sposób udokumentowania realizacji
    Zgromadzenie informacji nt. wartości energetycznej żywności. J.Pietrzak
    M.Kruczek
    25.09 2014 Zapiski tabele zebrane w segregatorze
    Nabycie umiejętności obliczania wartości energetycznej żywności. J.Pietrzak,
    M.Kruczek,
    A.Wikoszewska,
    I Kołodziej
    21.10.2014 Obliczenia, kalkulator i€“ zapiski
    Opracowanie koncepcji zestawu posiłków zapewniających odpowiednią wartość kaloryczną dla:
    -dziecka w wieku przedszkolnym
    -ucznia gimnazjum.
    J.Pietrzak
    M. Kruczek
    13.11.2014 Przykłady jadłospisów- prezentacja multimedialna
    Prezentacja efektów projektu dla
    -przedszkolaków i ich rodziców,
    - gimnazjalistów.
    J.Pietrzak,
    A.Wilkoszewka,
    M.Kruczek,
    I.Kołodziej
    15.01.2015
    16.01.2015
    Prezentacja w formie zabawy, konkursu ulotki z zestawami posiłków itp.- zdjęcia + płytka z prezentacją gazetka ścienna dla rodziców.


    powrót na poprzednią stronę